Ujíždějící řidič musel potupně zastavit. Došel mu benzín

Ujíždějící řidič musel potupně zastavit. Došel mu benzín
ilustrační foto

Ve středu 5. února po dvaadvacáté hodině policisté dopravního inspektorátu dohlíželi na BESIP u dálničního sjezdu v Konečné ulici v Držovicích. Ve směru od Vyškova z dálnice sjel automobil Ford. Když jeho řidič spatřil policisty, prudce strhl řízení doleva, přes dvojitou plnou čáru se otočil a vyjel zpět na dálnici směrem na Vyškov. Policisté vozidlo ihned začali pronásledovat.

Po jeho dostižení se ho policisté několikrát pokusili předepsaným způsobem zastavit, ale řidič jejich pokyny nerespektoval a dál se snažil ujet. Honička trvala však jen několik minut, protože stíhanému vozidlu došlo palivo a jeho řidič musel potupně zajet ke krajnici a zastavit. Při následné kontrole se ukázalo, že řidič měl hned několik důvodů, proč se pokusil policistům vyhnout. Hlavním důvodem bylo, že má vysloven zákaz řízení. Dalšími pak, že vozidlo, kterým jel, má rok a půl propadlou technickou a na skle nalepenou pouze několik dní neplatnou roční dálniční známku.

„Přestupky řidiče policisté na místě vyřešili uložením pokuty v příkazním řízení. Další peníze ho bude stát nařízený odtah jeho vozidla. Pro řízení přes vyslovený zákaz je muž dále podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Ilustrační foto: PČR

Poslat nový komentář