Holčička zemřela ve studni, o které nikdo nevěděl, vysvětlují policisté

Holčička zemřela ve studni, o které nikdo nevěděl, vysvětlují policisté
ilustrační foto

V návaznosti na časté dotazy občanů a dezinformace uváděné v některých médiích upřesnili policisté informace k pátrání po nezletilé dívce ze Zlatých Hor. To se rozběhlo v podvečer v úterý 25. února a podílela se na něm Policie ČR společně s profesionálními a dobrovolnými hasiči. Přizváni byli také psovodi se psy na plošné vyhledávání a certifikovanými psy na pátrání. Kvůli špatným letovým podmínkám nebylo možné využít policejního vrtulníku. Po zveřejnění pohřešování prostřednictvím mobilního rozhlasu a sociálních sítí se k pátrání připojilo přes 200 dobrovolníků z řad občanů Zlatých Hor a dalších obcí.

„Zahradu, na které byla dívenka naposledy viděna, tvořila souvislá travnatá plocha, okolo plotu byly stromy a náletové křoviny. U plotu s křovím byla později nalezena dlouhodobě neužívaná podúrovňová studna překrytá z části kamenem a dřevěnými deskami, vše pokryté mechem, travou a listím. Přes opakované dotazy nám samotní uživatelé nemovitosti nepotvrdili výskyt jakékoliv studny či jiných nástrah na pozemku. Noční hodiny navíc velmi ztěžovaly odhalení této dlouhodobě neužívané studny," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

V současné době stále probíhá prověřování případu, ve kterém není dosud žádná indicie, že by se na smrti dívky aktivně podílela jiná osoba.

„Další informace, s ohledem na věk poškozené, nebudeme poskytovat," dodala mluvčí. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář