Sokovi v lásce usekl prst a rozbil hlavu. Mačetou

Sokovi v lásce usekl prst a rozbil hlavu. Mačetou
ilustrační foto

Od sobotního odpoledne (25. 4. 2020) vyšetřují kriminalisté okolnosti závažného incidentu, k němuž došlo na Zábřežsku, v prostoru chodby panelového domu. Poškozený, sedmačtyřicetiletý muž, se snažil dobouchat na byt svého známého, u něhož byla v té době na návštěvě jeho přítelkyně. S sebou si měl kvůli obavě z možného incidentu přinést železnou tyč. 

Sám však během okamžiku, hned poté, co jeho o dva roky mladší známý otevřel dveře svého bytu, čelil brutálnímu útoku. Po krátké slovní rozepři na něj muž zaútočil bojovou mačetou, kterou mu téměř amputoval prst na ruce a způsobil mu také vážné poranění hlavy. O poskytnutí první pomoci a přivolání zdravotníků a policistů se bezprostředně postarali sousedé. Útočníka policisté na místě zadrželi. Zraněného muže záchranáři přepravili k ošetření do FN Olomouc. Jak se ukázalo, oba účastníci před incidentem popíjeli. Oběma policisté naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Útočníka kriminalisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí svobody na tři léta až deset let. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. (red)

Poslat nový komentář