Po dědovi chtěl peníze. Když je nedostal, zfackoval ho

Po dědovi chtěl peníze. Když je nedostal, zfackoval ho
ilustrační foto pixabay.com

Za pět trestných činů poslal soud do vazby jednadvacetiletého muže ze Šumperska. Všechny páchal na svém dědovi, ke kterému si chodil pro peníze. Když je nedostal, použil násilí.

Peníze se vnuk snažil od svého pětasedmsedátiletého dědy nejprve získat pokoutně. „V nestřeženém okamžiku si měl z jeho peněženky „vypůjčit“ platební kartu a využít ji k několika platbám za své nákupy. Přilepšit si měl i v době vyhlášeného nouzového stavu. To se mu zase podařilo odcizit a zpeněžit sadu zimních kol i s pneumatikami, které si v jejich kůlně po předchozí domluvě uskladnil seniorův známý,” vyjmenovala činy pachatele policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Další peníze chtěl vnuk na alkohol poslední květnový večer. To už je ale měl senior po předchozích zkušenostech uložené mimo domov. „Když mu děda sdělil, že mu žádné peníze na alkohol nedá, měl mu vytrhnout z ruky a vypít alespoň jeho rozpité pivo a následně na něj vztáhnout ruku a uštědřit mu několik facek,” řekla policejní mluvčí. Senior nakonec vyhledal pomoc u sousedů, odkud také zavolal policii.

Podle policie se nejedná o jediný případ, kdy muž vůči svému dědovi použil násilí. Podobný incident se opakoval také v únoru, kdy ho fyzicky napadl v ložnici a přestal až po dědově pádu z postele na podlahu.

Obviněnému za loupež, krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až desetileté vězení. (red)

 

Poslat nový komentář