Neměli jízdenku. Tak ukradli kola

Neměli jízdenku. Tak ukradli kola
ilustrační foto Policie ČR

Odcizení jízdních kol v Němčicích nad Hanou šetřili policisté na přelomu měsíců června a července. V poslední červnový pátek vykázal průvodčí z vlaku jedoucího z Brna z dopravy tři mladíky ve věku 12–16 let. Protože neměli jízdenku, byli vysazeni na nádraží v Němčicích nad Hanou.

"Strojvůdce vlaku mladíky poté viděl potulovat se po nádraží, ale pak je zahlédl, jak na dvou jízdních kolech odjíždějí směrem k obci Měrovice nad Hanou. Protože usoudil, že mladíci se kol zmocnili zřejmě krádeží, věc oznámil na policii. Policisté vyrazili rovnou do Měrovic nad Hanou, kde tři chlapce odpovídající popisu a vedoucí dvě jízdní kola zahlédli. Pro provedení nezbytných administrativních úkonů byli mladíci převezeni na obvodní oddělení v Němčicích nad Hanou. Tam policistům sdělili, že byli společně na nákupech v Brně a poté přiznali i jízdu bez jízdenek a následné vykázání z dopravy. Kola na nádraží v Němčicích nad Hanou si prý jen vypůjčili. Chtěli na nich přejet jen do Kojetína, kdy by je ponechali a pokračovali dále opět vlakem až domů, do Ostravy," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Mladíci jsou pro své jednání podezřelí z přestupku proti majetku. K dořešení byla věc postoupena příslušnému správnímu orgánu. Vzhledem k věku podezřelých byla věc oznámena také příslušnému orgánu sociálně-právní ochrany dětí.

Provedeným šetřením byli vypátráni majitelé odcizených kol a ta jim byla vrácena. (red)

Poslat nový komentář