Neměla řidičák, techničák ani zaplacenou pojistku. Vše skončí u správního orgánu

Neměla řidičák, techničák ani zaplacenou pojistku. Vše skončí u správního orgánu
ilustrační foto MP

V sobotu 14. listopadu 2020 ve večerních hodinách si strážníci, provádějící hlídkovou činnost v okolí sídliště Hloučela, povšimli okolo projíždějícího vozidla bez přední registrační značky a s poškozeným čelním sklem. Vozidlo autohlídka zastavila. 

"Při kontrole byla za volantem zjištěna jednačtyřicetiletá žena. Požadované doklady potřebné při řízení vozidla žena hlídce nepředložila. Uvedla, že řidičský průkaz nemá z důvodu vyslovení zákazu řízení. Zelenou kartu rovněž nebyla schopna hlídce předložit. Při ověřování zjištěno, že zákaz řízení dotyčné skončil před více jak rokem a žena si o vydání nového řidičského průkazu nepožádala. Dále bylo zjištěno, že vozidlo, které řídila, má dva roky propadlou technickou kontrolu. Povinné ručení rovněž nebylo uhrazeno," vypočítala strážník Tereza Greplová.

Tím, že řídila vozidlo bez registrační značky, bez zákonného pojištění a s propadlou technickou kontrolou a navíc neměla platné řidičské oprávnění, je jednačtyřicetiletá žena důvodně podezřelá ze spáchání několika přestupků. Celá záležitost byla zadokumentována a předána k projednání příslušnému správnímu orgánu. O tom strážníci ženu poučili. (red)

Poslat nový komentář