Bral vše, co se nabízelo. Skončil ve vazbě

Bral vše, co se nabízelo. Skončil ve vazbě
ilustrační foto PČR

Prostějovští kriminalisté sdělili obvinění 30letému muži, který se opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti. Od srpna se v Prostějově dopustil několika krádeží a bral to, co se namanulo.

Na ulici Palackého ukradl za stojanu uzamčené jízdní kolo, které zde nechala mladá žena. Z října má na svědomí hned tři skutky. V prvním případě našel v obchodním centru na ulici Dukelská brána platební kartu, kterou vzápětí zneužil k zaplacení pěti nákupů a majitelce tím způsobil škodu za necelé 2 000 Kč. Ve druhém případě úřadoval ve stejném centru, tentokrát v jedné z prodejen odcizil z vnitřní police prodejního pultu peněženku s osobními doklady poškozené, dvěma platebními kartami, finanční hotovostí 1 000 Kč, poukazem ke kadeřnici a stříbrným řetízkem. Do třetice v říjnu ukradl kolo, které nechala poškozená ve volně přístupné společné chodbě domu na ulici Rejskova. Začátkem listopadu šel do prodejny na ulici Janáčkova, kde si v marketu strčil za tričko 5 ks deodorantů a u pokladny za ně „zapomněl“ zaplatit a zaplatil pouze za plechovku

nápoje. Celkově, ve všech pěti případech, způsobil škodu za necelých 14 000 Kč. 

"Poučením pro něho nebylo ani to, že zhruba před rokem vyšel na svobodu z výkonu trestu odnětí svobody. Obviněn byl z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kriminalisté dali včera podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který státní zástupce akceptoval a soud rozhodl o jeho umístění do vazební věznice, kam byl eskortován a bude zde s největší pravděpodobností pobývat až do rozhodnutí soudu," doplnila policejní mluvčí Miluše Zajícová. (red)

Poslat nový komentář