Demoloval byt a ohrožoval matku. Policisté museli použít beranidlo

Demoloval byt a ohrožoval matku. Policisté museli použít beranidlo
ilustrační foto PČR

Na oznámení o agresivním synovi, který demoluje byt a ohrožuje svoji matku, vyjížděli v pátek 24. prosince po poledni prostějovští policisté. Po oznámení byly do ulice Marie Pujmanové v Prostějově okamžitě vyslány všechny dostupné hlídky včetně psovodů se služebními psy. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že v jednom z bytů se zabarikádoval 32letý muž. V bytě držel i svoji matku, a to proti její vůli.

"Žena opakovaně volala o pomoc. Protože se z bytu ozývaly také výkřiky bolesti a policisté měli důvodné podezření, že může být někdo ohrožen na životě nebo zdraví, s použitím beranidla vnikli do bytu. Agrese muže se poté otočila proti zasahujícím policejním hlídkám. Muž je ohrožoval nožem, snažil se na ně poštvat svého psa a oháněl se kolem sebe plynovou pistolí. Policisté jej opakovaně vyzývali, aby svého protiprávního jednání zanechal. Na to však agresor nijak nereagoval. Hlídky proto musely přistoupit k použití donucovacích prostředků a muže zpacifikovat. Po vyšetření a ošetření v nemocnici byl muž umístěn v policejní cele," popsala incident policejní mluvčí Marie Šafářová.

Kriminalisté muže obvinili ze spáchání trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na pět let. Po provedení nezbytných úkonů byl muž následující den propuštěn na svobodu. (red)

Komentáře

To jsem byl já ale to co tady píšete není pravda nůž jsem měl na levém rukávu od bundy plynovku v pravé kapse od bundy a psa jsem jen držel za obojek a chtěl mu dát náhubek a mamku jsem jen odstrkoval abych nás mohl bránit. A barykadoval jsem se a měl zbraně při ruce protože se mě tu několik dní snažily zabít. Chtěl jsem reagovat protože to není pravda.

To jsem byl já ale to co tady píšete není pravda nůž jsem měl na levém rukávu od bundy plynovku v pravé kapse od bundy a psa jsem jen držel za obojek a chtěl mu dát náhubek a mamku jsem jen odstrkoval abych nás mohl bránit.

Poslat nový komentář