Při potyčce v ulici města pobodal protivníka. Je obviněn z pokusu vraždy!

Při potyčce v ulici města pobodal protivníka. Je obviněn z pokusu vraždy!
ilustrační foto MP

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu.

„V pátek 1. dubna 2022 před půlnocí jsme přijali oznámení od ženy, že před jejím domem v Prostějově došlo k potyčce dvou mužů, kdy jeden z nich přitom užil nůž a poté utekl. Během okamžiku na místo dorazili policisté, kteří zraněnému, silně krvácejícímu pětatřicetiletému muži poskytli první pomoc, a to až do příjezdu záchranářů. Mezitím kolegové pátrali po nebezpečném útočníkovi, kterého ještě do půlnoci vypátrali a zadrželi v ulicích města. I on byl zraněn a policisté jej převezli do nemocnice k ošetření. Prostějovští kriminalisté zajistili místo činu a přizvali krajské kriminalisty, kteří si případ převzali. Muži se neznali a motivem činu byly v danou chvíli osobní spory,“ informoval v pondělí odpoledne policejní mluvčí Libor Hejtman.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval, a poslal jej za mříže. Muž byl v minulosti trestně stíhán pro majetkovou trestnou činnost a výtržnictví.

„Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ dodal Hejtman. (red)

Poslat nový komentář