Pokus o vraždu se odehrál nedaleko Moravy. Místní jsou rozzlobení

Pokus o vraždu se odehrál nedaleko Moravy. Místní jsou rozzlobení
ilustrační foto

Jak PvNovinky informovaly, v pátek 1. dubna těsně před půlnocí došlo v Prostějově k potyčce mezi dvěma muži. Skončila obviněním z pokusu o vraždu. Incident, který se udál v blízkosti diskotéky Morava, vyvolal vlnu zloby mezi obyvateli lokality. Podle slov policejní mluvčí Miluše Zajícové se tak stalo v Šafaříkově ulici. 

„V pátek 1. dubna 2022 před půlnocí jsme přijali oznámení od ženy, že před jejím domem v Prostějově došlo k potyčce dvou mužů, kdy jeden z nich užil nůž a poté utekl. Během okamžiku na místo dorazili policisté, kteří zraněnému, silně krvácejícímu pětatřicetiletému muži poskytli první pomoc, a to až do příjezdu záchranářů. Mezitím kolegové pátrali po nebezpečném útočníkovi, kterého ještě do půlnoci vypátrali a zadrželi v ulicích města. I on byl zraněn a policisté jej převezli do nemocnice k ošetření. Prostějovští kriminalisté zajistili místo činu a přizvali krajské kriminalisty, kteří si případ převzali. Muži se neznali a motivem činu byly v danou chvíli osobní spory,“ informoval v pondělí odpoledne policejní mluvčí Libor Hejtman. Jak PvNovinkám následně potvrdila policejní mluvčí Miluše Zajícová, k incidentu došlo před domem v Šafaříkově ulici. 

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal jej za mříže. Muž byl v minulosti trestně stíhán pro majetkovou trestnou činnost a výtržnictví. „Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ dodal Hejtman.

„Dlouhodobě upozorňujeme na neudržitelnou situaci, která nás trápí už přes deset let. Návštěvníci diskoték ruší noční klid, ničí majetek, o močení na veřejnosti a dalších „lahůdkách“, jako je zvonění na zvonky či převracení popelnic nemluvě. A teď jde dokonce o život,“ sdělila redakci jedna z místních.

Městská policie již v minulosti avizovala posílení hlídek v době konání diskoték. "U DSC Morava máme umístěny dvě kamery. Hlídky strážníků jsou tam v noci z  pátku na sobotu a ze soboty na neděli v otvírací době diskotéky. Spolupracujeme tam i s pořadateli DSC," odpověděl redakci ředitel MPPv Libor Šebestík. Město rovněž zvažovalo vyhlášku, která by stanovila omezení provozní doby podniku. "Nemůžeme ale provozovatele omezovat v podnikání," konstatovala pro PvNovinky náměstkyně primátora Alena Rašková s tím, že provozovatel se s městem dohodl již na celé řadě opatření, která vedla k alespoň částečné nápravě situace. (ber)

Komentáře

XD

Poslat nový komentář