Aktualizujeme: Další vražedný útok. Policie zatkla dvaadvacetiletého mladíka

Aktualizujeme: Další vražedný útok. Policie zatkla dvaadvacetiletého mladíka
ilustrační foto PČR

Z pokusu o vraždu kriminalisté obvinili dvaadvacetiletého muže. Ten v sobotu ráno na parkovišti u obchodního domu v Mohelnici na Šumpersku pobodal o pět let staršího muže. Útočníka policie ještě ten den zatkla.

"V sobotu 12. listopadu kolem páté hodiny ráno došlo v Mohelnici v ulici Nádražní k fyzickému napadení, při kterém byl nožem pobodán 27letý muž. Incident se odehrál na parkovišti u supermarketu. Poškozený se dostal do rozepře a potyčky s 25letým mužem, kterému na pomoc přispěchal 22letý mladík a nožem poškozeného minimálně čtyřikrát bodl. Poté z místa utekl. Muž utrpěl velmi vážná, život ohrožující zranění, s nimiž byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouc," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová s tím, že útočníka se záhy policistům podařilo vypátrat a zadržet. Případ si vzali krajští kriminalisté, kteří mladého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda ve stadiu pokusu. Státnímu zástupci dali podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. O návrhu včera (v pondělí 14. 11.) odpoledne rozhodoval Okresní soud v Šumperku, který obviněného poslal do vazby. Po tomto rozhodnutí byl mladík policejní hlídkou eskortován do Vazební věznice v Olomouci.

V případě prokázání viny a odsouzení mladému muži hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Na Šumpersku jde v posledních třech týdnech o třetí násilný čin. V úterý  25. října šestadvacetiletá žena v blíže neupřesněné obci ubila své měsíční batole. Tři dny na to pak osmnáctiletý mladík patrně pod vlivem účinku lysohlávek ve Velkých Losinách ubodal desítkami ran svého o rok mladšího kamaráda. (ber)

Poslat nový komentář