Loupežníci přepadli v posledních dnech dvě pošty v regionu!

Loupežníci přepadli v posledních dnech dvě pošty v regionu!
ilustrační foto

Nedostatek finančních prostředků řeší lidé různě. Opravdu nešťastný způsob zvolili dva muži, pachatelé loupežných přepadení pošt v Kelčicích a Dobromilicích. Jednoho z nich už policisté mají, po druhém pátrají.

K prvnímu případu došlo 9. prosince v dopoledních hodinách. Muž vešel na pobočku České pošty v Dobromilicích. Na obsluhu přes prostor výdejní přepážky namířil krátkou zbraň a požadoval vydání finanční hotovosti. Pachatel si z místa činu odnesl finanční částku ve výši šest tisíc korun. K použití zbraně ani ke zranění osob nedošlo. Policisté pachatele vypátrali. Z trestného činu loupež byl v pátek obviněn třiadvacetiletý muž z Prostějovska. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. 

K druhému případu loupežného přepadení pošty došlo v Kelčicích. „V pátek 16. prosince kolem půl páté odpoledne přišel na poštu Kelčicích muž a přistoupil k přepážce. Na obsluhu namířil pistoli stříbrné barvy a požadoval vydání peněz. Pracovnice ze strachu o svůj život mu vydala několik desítek tisíc korun,“ popsala krajská policejní mluvčí Marta Vlachová.

Policisté po pachateli pátrají. Byl vysoký zhruba 175 centimetrů, střední postavy, měl na sobě modrou péřovou bundu, tmavé kalhoty, přes obličej měl černou pletenou kuklu s otvorem na oči a ústa. Mluvil česky, bez cizího přízvuku. „Žádáme občany, kteří viděli do pobočky České pošty v obci Kelčice v popsanou dobu vcházet nebo vycházet nějakého muže, aby kontaktovali policii na lince 158. Děkujeme za spolupráci,“ vzkazuje policejní mluvčí.

(red)

Poslat nový komentář