VK Prostějov prohrál další utkání Ligy mistryň

VK Prostějov prohrál další utkání Ligy mistryň
ilustrační foto

Sen o postupovém umístění v základní části turnaje Champions League se po prohraném utkání v Curychu rozplynul. Porážka od švýcarských mistryň 3:0 zpečetila osud prostějovských volejbalistek a pohřbila poslední naděje.

 

Voléro Curych – VK Prostějov 3 : 0 (25:21, 25:21, 25:20) 

Sestava Prostějov: 

Horká, Hrončeková, Popovič, Velikiy, Monzoni, Smák, libero Chlumská – Košická, Artmenko, Soares. Trenér: Miroslav Čada.

Utkání bylo poměrně vyrovnané, zvláště ve druhém setu se dostávaly prostějovské hráčky střídavě do vedení, takže skóre se měnilo jako na houpačce. Svěřenky trenéra Čadu zlepšily obranu, což zatraktivnilo hru díky dlouhým výměnám. Domácí švýcarské hráčky byly šťastnější v koncovce a dotáhly do vítězství i druhou sadu. VK Modřanská přesto boj nevzdával a byl rovnocenným partnerem i ve třetím setu a opět se dostával do jednobodového vedení, švýcarský mistr si však už  celkové vítězství nenechal vzít. 

„Snažili jsme se ze všech sil, ale soupeř nás předčil hlavně kvalitním obranným systémem s výbornými bloky, které jsme podobně jako v prvním vzájemném střetnutí nedokázali pravidelně překonávat,“ řekl po utkání trenér Miroslav Čada. Kapitánka Solange Soares dodala: „Velký rozdíl mezi oběma týmy spočíval v kvalitě obrany, která je v současném volejbalu hodně důležitá. Sice jsme zahrály lépe než proti Curychu doma, jenže to nestačilo.“

V sobotu 14. ledna nastoupí VK Modřanská v domácí hale Sportcentra k utkání Uniqa extraligy v 17 hodin proti Šternberku.    (red)

Poslat nový komentář