Volejbalistky VK Modřanská si zvedly sebevědomí v Olomouci

Volejbalistky VK Modřanská si zvedly sebevědomí v Olomouci
ilustrační foto

Pouhý den po příjezdu z Ruska čekal na prostějovské volejbalistky další zápas UNIQA extraligy žen v hanáckém derby. 

Na půdě Univerzity Palackého Olomouc ztratily sice jeden set, ale jejich vítězství 3:1 přece jen znamentalo vítězství a body do tabulky. 

 

UP Olomouc – VK Prostějov 1 : 3 (18:25, 15:25, 26: 24, 15:25)

Sestava Prostějova: 

Horká, Tomášeková, Soares, Velikiy, Monzoni, Kubínová, libero Chlumská - Artmenko. Trenér: Miroslav Čada.

 

Teprve podruhé v probíhajícím ročníku UNIQA extraligy žen ztratil VK Modřanská sadu. Tentokrát na hřišti UP Olomouc, kde nastoupil pouhé dva dny po náročné bitvě v daleké Kazani a dlouhé cestě zpět. Domácí tým situace využil k částečnému zdramatizování duelu i k zisku jednoho setu, celkově však souboj jasně patřil vedoucímu družstvu tabulky. Největší tahounky z ruského utkání Popovič a Smák zůstaly kvůli menším zdravotním problémům pouze na lavičce, do hanáckého derby tak za VK vyběhla dost pozměněná sestava. Přesto měl hostující kolektiv od začátku navrch díky pestré hře s kvalitou ve všech činnostech, která soupeřky nutila k častým chybám. První dvě sady zvládla prostějovská děvčata bez problémů, až ve třetí sadě využily olomoucké studentky zaváhání v samotném závěru, skóre otočily a soupeřkám set sebraly. Čtvrtý set už pak opět patřil obhájkyním mistrovského titulu z Prostějova.  

„My jsme se v dnešním utkání potýkali spíš sami se sebou, protože náš program byl v tomto týdnu hodně náročný. Předevčírem jsme hráli těžký pětiseťák, po krátké noci včera cestovali z Kazaně domů a dnes šli po dopoledním tréninku do dalšího zápasu tady v Olomouci. Na holkách bylo už od rozcvičení vidět, že nejsou úplně v pohodě, proto konečné vítězství 3:1 beru. Výkonnostní rozdíl mezi oběma týmy byl především v útoku, kde jsme se zásluhou Solange Soares i některých dalších prosazovali mnohem víc než domácí, u nichž šla většina útočných bodů pouze přes Honkovou,“ okomentoval vystoupení svých svěřenek trenér Miroslav Čada.    (red)

Poslat nový komentář