Milujete pletení a chcete přispět na dobrou věc?

Milujete pletení a chcete přispět na dobrou věc?
ilustrační foto plakát

 

13. března v 16 hodin se v Čajovně pod pokličkou opět setkají pletařky a háčkařky z Prostějova a okolí s cílem uplést nebo uháčkovat čtverce. 

"Akce je druhá ze série setkání, která jsme zahájily dne 20.2.2015. První setkání zaujalo téměř čtyři desítky zájemců, z nichž většina darovala nepotřebnou vlnu a přízi a téměř polovina z ní upletla a stále plete čtverce, z nichž se v Africe sešívají deky pro opuštěné a nemocné děti", uvedla akci jedna z pořádajících žen, Jitka Nadymáčková. Akce je součástí charitativního celosvětového projektu Knit a Square. https://upletctverec.wordpress.com/.

Máte-li se zájem zapojit, k dispozici budou opět lektorky a dále i návody, vzorečky, jehlice, háčky a darovaná vlna. Jak se ukázalo na prvním setkání, odměnou je nejen dobrý pocit z vykonání dobrého skutku, ale zároveň také kreativní forma odpočinku a sdílení rad, zkušeností a nápadů mezi ženami navzájem.

"Děkujeme tímto všem dárcům a dárkyním vln a přízí a pletařkám i háčkařkám za perfektně odváděnou práci pro dobrou věc!", děkuji obě organizátorky, Jitka Nadymáčková a Zdeňka Růžičková. "Rády bychom udělaly z těchto setkání v Prostějově tradici", dodávají svorně.

Místo na akci dne 13.3.2015 je nutno rezervovat na zdravedetipv@seznam.cz. Hotové čtverce od každého, kdo je ochoten se zapojit a bude plést doma, se sbírají dne 31. 3. 2015 od 16 do 17:30 v Čajovně pod Pokličkou, Krasická 59, Prostějov. (red)

 

Poslat nový komentář