Tip na sobotní podvečer. Krampus show v olomouckém Fortu XVII v Křelově

Tip na sobotní podvečer. Krampus show v olomouckém Fortu XVII v Křelově
Foto palkát

Děsiví pekelníci v sobotu ovládnou pevnost u Olomouce. Hrůzostrašní rakouští čerti pevnost obsadí v sobotu od 17 hodin. Loni měl průvod rohatých příšer na vánočních trzích v Olomouci obrovský ohlas.Jedinečné historické prostory pevnosti opanuje dvacet krampus čertů z olomoucké a brněnské skupiny.

Podle organizátora Martina Šuby je cílem nabídnout speciální zážitek limitovanému počtu fanoušků. „Lidé se dostanou až k čertům bez omezení či zátarasů, takřka kdykoliv bude možná fotka a podobně. Venku budou ohně, celý prostor bude červeně nasvícený. Akce je první svého druhu, nechtěli jsme, aby se lidé mačkali někde u zábran a viděli jen na chvilku průvod čertů. Celé se to snažíme připravit tak, aby se jednalo o jednu z nejlepších akcí sezony,“ popisuje hlavní představitel skupiny Krampus Olomouc.

První vstup je naplánovaný na 17. hodinu, další na 18:30 a poslední na 20. hodinu. Kapacita pro každý z časů je 300 osob, a to kvůli zachování rázu akce, která nemá být davovou záležitostí. Poslední vstupenky jsou ještě k dispozici. „Letos už budeme mít nové masky z Rakouska, tentokrát jsem je nevyráběl já. Jednou z novinek budou i lomené nohy směrem dozadu, které jsou pro čerta typické. Nejvyšší čert bude mít přes tři metry, takže to bude také velice zajímavý zážitek,“ láká krampusák původem ze Šternberku, který svou zálibu v čertovských maskách už několik let s přáteli rozvíjí a zdokonaluje. Kromě setkání s pekelníky si návštěvníci budou moct užít také tematické prohlídky řemeslných ateliérů, které pevnost v Křelově ukrývá.

Zájemci starší patnácti let se budou moct vydat i pouť sklepením dělostřeleckého fortu dostavěného okolo roku 1853. Katakomby se speciální dekorací a s přítomností čertů budou docela dost strašidelné. (red)

Poslat nový komentář