Představitelé radnice obdrželi ocenění za Alej roku 2019!

Představitelé radnice obdrželi ocenění za Alej roku 2019!
Foto MMP
Další fotky: 
Představitelé radnice obdrželi ocenění za Alej roku 2019!

Alejí roku 2019 se stala památná alej u Rakovnického potoka. Prvenství v devátém ročníku ankety tak míří do Středočeského kraje. Platanová alej na Rejskově třídě v Prostějově se umístila jako druhá. 

Je nám velice líto, že jsme nezískali TOP ocenění. Přesto druhé místo v celkovém, republikovém hodnocení ,je skvělé. V krajském hodnocení jsme ale získali první místo a titul Alej Olomouckého kraje 2019,“ uváděla již dříve náměstkyně primátora Milada Sokolová, která společně s primátorem Františkem Jurou ocenění přijala. "Naše alej je pro všechny z nás tou nej alejí. V dalším ročníku budeme bojovat o její celkové prvenství", dodal Jura.

Cílem ankety Alej roku je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Lidé objevují nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorňují na ta, kterým hrozí zánik, a představují mladé aleje, které společně vysázeli.

V devátém ročníku soutěžilo rekordních 96 alejí a stromořadí ze všech krajů Česka, kterým svůj hlas poslalo více než 7,5 tisíce lidí. Do soutěže ALEJ ROKU ji nominovalo město Prostějov.

Fotografie zaslané do soutěže vyhotovil prostějovský fotograf Zbyněk Honest. (red)

Poslat nový komentář