Město prodává parcelu. I s projektem komunitních domů pro seniory

Město prodává parcelu. I s projektem komunitních domů pro seniory
foto Magistrát města Prostějova

Už v polovině roku 2015 plánovalo tehdejší vedení Prostějova výstavbu dvou komunitních domů pro seniory. Měly být postaveny v lokalitě Anglické ulice za prodejnou Lidl. Začátkem oku 2021 rozhodla o prodeji pozemku i s projektem, nikdo se ale do záměru nepřihlásil. Z důvodu narůstajících investic, nutných k chodu města, teď Rada opět rozhodla o prodeji.

„K ceně pozemku, cca 1500 m2, v hodnotě 4,95 milionu je nutné převzít i zmíněný projekt v hodnotě 1,2 milionu korun," uvedl náměstek Jiří Pospíšil. Podle jeho slov bude vyhlášena tzv. obálková metoda, do které se může přihlásit kdokoli.

„Ve smlouvě se kupující zaváže, že ve lhůtě do 5 let ode dne uzavření smlouvy bude dokončena výstavba alespoň jednoho bytového domu, včetně vydání kolaudačního souhlasu nebo jiného obdobného rozhodnutí správního orgánu, kterým bude povoleno jeho užívání. Pro případ prodlení se splněním uvedeného závazku bude v kupní smlouvě sjednána smluvní pokuta. V případě, že výstavba alespoň jednoho bytového domu nebude v daném termínu vůbec zahájena, je zde možnost města od kupní smlouvy odstoupit,“ vyjmenoval podmínky Pospíšil s tím, že stavební povolení již bylo vydáno. (ber)

Komentáře

Já bych tam vytvořil park a rybník

Poslat nový komentář