Prostějovští rekreační běžci uspěli v závodu Od Tatier k Dunaju

Prostějovští rekreační běžci uspěli v závodu Od Tatier k Dunaju
foto Nemocnice Prostějov
Další fotky: 
Prostějovští rekreační běžci uspěli v závodu Od Tatier k Dunaju

Extrémní běžecký závod odstartoval v sobotu 19. srpna v Jasné v Demänovské dolině, běžel se nonstop a skončil druhý den v Bratislavě. Tým AGEL Runners složený se zaměstnanců společností Perfect Distribution, AGEL Trade, Repharm a AGEL Servis dokončil závod s časem 29 hodin a 53 minut.

Tento závod si prostějovští sportovci vybrali právě kvůli náročnosti a proto, že vyžadoval systematickou sportovní přípravu. „Přípravu jsme rozhodně nepodcenili. Kromě pravidelných tréninků a zdravé životosprávy jsme podstoupili zátěžové vyšetření v centru sportovní medicíny prostějovské nemocnice AGEL Sport Clinic. Výsledky byly naštěstí v pořádku, a tak jsme se mohli v plné sestavě zúčastnit,“ řekl kapitán týmu Robert Vecel. Toto vyšetření se doporučuje zejména ze zdravotních důvodů. „Lidé na sobě totiž nevnímají například srdeční arytmii, která je poslední dobou u sportovců velmi častá. U výkonnostních sportovců se měření doporučuje jednou ročně,“ míní vedoucí lékařka sportovní kliniky Ilona Bárková.

Tým AGEL Runners byl složený ze sportovců odlišného věku, pohlaví, národnosti i různých profesí. „Účast v každém závodě vždy prověří nejen sportovní schopnosti, ale také dá dohromady skupinu lidí, kteří se občas potkají na chodbě, ale sotva by bez této aktivity navázali pevnější vztahy, které mohou být v budoucnosti využity v rámci pracovních aktivit,“ doplnil další výhodu Robert Vecel. 

Extrémní závod nebyl pro prostějovské běžce první podobnou zkušeností. „Veřejných běžeckých závodů se chceme účastnit pravidelně. Je to skvělý způsob, jak se udržet v dobré fyzické kondici a i mezi dalšími kolegy propagovat zdravý životní styl,“ uvedl kapitán týmu s tím, že poprvé se prostějovský kolektiv domluvil již vloni v říjnu a vyrazil na dobročinný běžecký závod do Havířova," uvedl Vecel. (Zdroj Nemocnice Pv)

Poslat nový komentář