Den s IZS zaplní v pátek hlavní náměstí

Den s IZS zaplní v pátek hlavní náměstí
ilustrační foto

Jubilejní 20. ročník Dne s integrovaným záchranným systémem se uskuteční v pátek 26. dubna od 9 hodin na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově. Hlavním pořadatelem je Městská policie Prostějov.

Budou probíhat statické a dynamické ukázky nejen složek integrovaného záchranného systému. Jsou připraveny různé soutěže pro děti o drobné ceny. K vidění budou ukázky techniky, výstroje, výzbroje, vyzkoušet bude možné laserovou střelnici, proběhnou ukázky městského kamerového systému s digitálním záznamem. Návštěvníci si budou moci prohlédnout nový laserový měřič rychlosti vozidel, prostředky IZS a kriminalistickou techniku. Informační střediska jednotlivých složek nabídnou poradenskou službu. Pro veřejnost bude připravena ukázka ovlivnění alkoholem nebo drogou pomocí speciálních brýlí.

Na organizaci se podílí všechny složky IZS, Celní správa, BESIP, Vězeňská služba a složky Armády České republiky, nemocnice Prostějov, Sportcentrum DDM, Probační a mediační služba, záchranný tým SARS a Poradna pro rodinu. Velkým tahákem je opět slíbené vozidlo Ferrari Policie ČR, dynamické ukázky Celní správy, hasičů a Zdravotnické záchranné služby, vězeňské služby s psovody. Akce se zúčastní také dobrovolní hasiči z Prostějova. (ber)

Poslat nový komentář