Betlémské světlo bude i v Prostějově

Betlémské světlo bude i v Prostějově
ilustrační foto

Betlémské světlo, nebo také Světlo přátelství, je plamínek, který každoročně putuje z betlémské jeskyně, v níž se podle tradice narodil Ježíš Kristus, po celé Evropě již od roku 1986. Po republice se pak světlo rozváží díky Českým drahám třetí adventní sobotu – přijít si pro něj můžete na nádraží, náměstí, do kostelů nebo třeba i k sousedovi. Motto letošního ročníku Betlémského světla zní Mír potřebuje rozmanitost – společně pro tolerantní společnost.

Do Prostějova dorazí Betlémské světlo v neděli 16. prosince 2018 v 8.33 hodin rychlíkem R 919 z Brna. Na rozdávání Betlémského světla v Prostějově se tradičně podílejí všechna prostějovská skautská střediska: středisko Děti přírody Prostějov, středisko Pelikáni Prostějov a středisko Járy Kaštila Prostějov.

Skauti budou plamének rozdávat 22. prosince od 9.00 do 12.00 hodin na náměstí T. G. Masaryka. Zájemci o Betlémské světlo si mohou pro světlo přijít také 22. prosince mezi 14.00 a 17.00 do skautské klubovny na Sokolské 30.

Později můžete betlémské světlo najít např. v kostele Povýšení svatého Kříže u náměstí T. G. Masaryka (přímo v kostele nebo v zádveří při vstupu na faru). (ber)

 

Poslat nový komentář