Záhoří bude mít snad novou podobu, doufají Bikers Minds

Záhoří bude mít snad novou podobu, doufají Bikers Minds
Foto FB Bikers Minds

Nápad na projekt Bike park Záhoří vznikl před osmi lety v hlavě Romana Hájka. Zakladatel prostějovského spolku Bikers Minds ve svém snažení o zatraktivnění této lokality neustává.

Záhoří bylo dlouhou dobu naprosto nevyužíváno a nikdo se o les pořádně nestaral. Spolu s kamarády již Roman opravil křížek a jeho okolí, sází stromy a les čistí od náletů a popadaných stromů. „V projektu je zahrnut 3 kilometry okruh pro širší veřejnost, rodiny, děti atd. Dále jeden náročnější trail, který se bude rozpojovat na 2-3 větve. Dále chceme vytvořit základnu u "křížku", kde budete moci kola opřít, opravit, posedět u ohně a podobně. Tratě budou řádně označené. Také plánujeme stezku pro pěší, a to tak, aby nedocházelo ke kolizím. Vytvoříme i provozní řád,“ říká Roman. „Chtěli bychom vytvořit něco, čím se bude bavit většina lidí. Budeme rádi za každou podporu. Vše to děláme z čisté lásky pro sport,“ netají se.

Po nedávné schůzce vedení prostějovské radnice, zástupců životního prostředí, stavebního úřadu a dalších subjektů bylo spolku oznámeno, že musí nechat udělat biologické hodnocení na danou část krajiny, kde chce stezky a traily.  „Takže začalo hledání firmy, co nám tohle hodnocení zprostředkuje. První firma si řekla o částku blížící se sto tisícům, což není v našich finančních možnostech. Takže jsme zkusili další firmu a ta už byla o polovinu přívětivější. Takže jsme si plácli a ze svého zaplatili hodnocení, které bude hotové na začátku září. Pokud bude hodnocení kladné, mohli bychom začít s budováním. Tedy to snad po osmi letech vypadá zase o něco lépe. Ovšem pořád jsem nohama na zemi, už to totiž několikrát vypadalo, že nám projekt povolí a sešlo z toho. Takže držme palce,“ vzkazuje Roman. (ber)

Komentáře

Prosím neničte pro „lásku“ ke sportu tento kousek klidné a tak trochu zapomenuté přírody. Už takových míst moc není. Děkuji

Hlavně cestu opravit na Záhoří to by bylo potřeba

Poslat nový komentář