Začíná blokové čištění města

Začíná blokové čištění města
Foto Magistrát města Prostějova
Další fotky: 
Začíná blokové čištění města

Dnem 3. dubna 2024 začnou v Prostějově bloková čištění ulic města. První blokové čištění bude probíhat v ulicích za nemocnicí a bude postupně přecházet do sídliště Hloučela a na severní část města. Každý týden tak proběhnou dvě bloková čištění, tj. strojní zametání, ruční úklid ploch v majetku města, splachování komunikací a kontrola a čištění dešťových vpustí. Město je rozděleno na 53 bloků a čištění skončí 31. října 2024 v Domamyslicích.

Aby čištění mohlo řádně probíhat, žádáme občany, aby přeparkovali svoje vozidla a uvolnili ulice úklidové technice. Nejen, že tak umožní ulici uklidit, ale předejdou možnému poškození jejich vozu například odlétnutým kamínkem od kartáče zametacího vozu.

Termín, kdy bude blokové čištění města ve vaší ulici probíhat, najdete na stránkách města Prostějova. Stejně jako v loňském roce se rozběhne i aplikace, kdy si pomocí mobilního telefonu skenerem načtete QR kód a zjistíte ulice čištěné v aktuálním týdnu. Pokud parkujete na sídlišti v bloku, který se bude čistit, naleznete QR kód na letáčcích umístěných na zaparkovaných vozidlech. Tato akce proběhla zkušebně v loňském roce a měla od řidičů kladný ohlas.

„Děkujeme občanům, že svá vozidla přeparkují, aby mohly být ulice co nejlépe uklizeny,“ vzkazují pracovníci Odboru správy a údržby majetku města. (red)

Poslat nový komentář