Zpívat budou Kryštof, Nohavica, Klus...tančit ZUŠ!

Zpívat budou Kryštof, Nohavica, Klus...tančit ZUŠ!
Foto archiv ZUŠ
Další fotky: 
Zpívat budou Kryštof, Nohavica, Klus...tančit ZUŠ!
Zpívat budou Kryštof, Nohavica, Klus...tančit ZUŠ!

 

Ne každý má ve svém kalendáři u 29. dubna poznamenán Mezinárodní den tance, den, kdy si lidé po celém světě připomínají narození tanečního reformátora Jeana-Georgese Noverrea. Pro ty, kteří tuto poznámku nemají, vypomohou tanečníci Základní umělecké školy Vl. Ambrose. V tento den se bude oslavovat ve velkém, programem nazvaným Den tancování, který tanečníci představí.

Prostějovské oslavy propuknou v úterý 29. dubna 2014 v 18 hodin v Městském divadle. Program bude pestrý a představí se všech 170 dívek a chlapců navštěvujících Taneční obory ZUŠ. Uvidíme tančit žáky od ročníků Přípravné taneční výchovy, přes sedmiletý I. stupeň a čtyřletý II. stupeň až po Studium pro dospělé. Všechny žáky tanečně i choreograficky připravuje pedagožka Pavla Krieger Jahodová, DiS.

První polovina programu bude patřit mladším tanečníkům, kteří navštíví „kouzelnou školku i školu“. Hudební předlohou pro všechny choreografie je hudba Hany Navarové a zpívá je Magda Reifová a kamarádi - nejen z kouzelné školky – Martin Dejdar, Marek Eben, Petr Vacek, a další. Pod vyučovací předměty schováme písničky s názvy – Mobilem omylem, Já mám doma chrta, Cesta kolem světa, či Poťapaná písnička. Celý program odstartuje skladba Den tancování, která je i titulní skladbou.

Ve druhé polovině se představí starší žáci, chlapecká skupina, absolventi I. stupně Tanečního oboru a soubory Buď ZUŠ Junior, Buď ZUŠ a hosté High Society. Hudební předlohou budou písničkáři Zuzana Navarová, Jaromír Nohavica, Tomáš Klus či kapela Kryštof. Uslyšíme i autory vážné hudby, jak klasické - Wolfgang Amadeus Mozart, tak moderní - Philip Glass, Steve Reich. I samotné pojetí choreografií bude jiné než v první polovině. Nejen, že diváci uvidí tance, které Prostějov reprezentují na přehlídkách scénického tance dětí i mládeže a dospělých či tanečních festivalech, ale také dílka, ve kterých půjde skoro o světelné show.

Vážení diváci, neváhejte, a nenechte si tento sváteční, tancem naplněný podvečer ujít. Vstupenky jsou připraveny v předprodeji Městského divadla v Prostějově. (dv)

Komentáře

Dobrý den,

omlouvám se, ale nezdá se mi, že by fotografie byly pořízeny panem Davidem Vančíkem.Můžete s tím něco udělat?

Děkuji!

Vendula Burgrová 

Poslat nový komentář