Čítárna a půjčovna novin a časopisů: Jak mít přehled a ušetřit

Čítárna a půjčovna novin a časopisů: Jak mít přehled a ušetřit
ilustrační foto

V čítárně, v přízemí budovy prostějovské Městské knihovny si můžete zdarma a v pohodlí prolistovat a přečíst vše, co vás zajímá. Výběr je opravdu široký: 105 titulů novin a časopisů. 

Noviny a časopisy čteme nejen proto, abychom měli přehled o současném dění a našli v nich potřebné informace, ale samozřejmě také kvůli zábavě a relaxaci. Tištěná média, především noviny, nabízejí stále jistou záruku kvality poskytovaných informací, a tak bychom je ani v dnešní virtuální době neměli přehlížet.

Další výhodou je také to, že čtení tištěného textu nezatěžuje naše oči tolik jako obrazovka. Bohužel, pravidelné kupování novin a časopisů je poměrně drahá záležitost. A tady vám přichází na pomoc knihovna. V čítárně, v přízemí budovy, si totiž můžete zdarma a v pohodlí prolistovat a přečíst vše, co vás zajímá. Výběr je opravdu široký – k dispozici máte 105 titulů novin a časopisů. Aktuální výtisk je možné si prohlédnout pouze v knihovně, starší čísla časopisů si můžete vypůjčit domů, a to na 14 dnů.

„Ať už hledáte časopis pro relaxaci, chcete být informováni o aktuálním dění, zajímá vás cestování nebo hledáte radu či inspiraci pro svůj koníček, určitě si vyberete. V čítárně samozřejmě půjčujeme také odborné časopisy. Můžete je využít pro studium nebo pracovní vzdělávání. Najdete zde i regionální periodika a také tiskoviny, které jsou pro vás připraveny k rozebrání zdarma.

„Přijďte si vybrat, těšíme se na vaši návštěvu,“ vzkazuje ředitel Aleš Procházka. (Zdroj Městská knihovna Prostějov)

Poslat nový komentář