Česká spořitelna nás pozná po hlase

Česká spořitelna nás pozná po hlase
ilustrační foto znak csas

Česká spořitelna spouští takzvanou hlasovou biometrii - ověřování identity klientů na základě uložených hlasových vzorků. ČS je první tuzemskou bankou, která tuto novinku zavádí.

Službu budou moci využívat všichni klienti, kteří dají souhlas s uložením nahrávky svého hlasu."Lidé, kteří budou ověřováni pomocí hlasové biometrie, budou moci po telefonu realizovat standardní bankovní služby, jako jsou zjištění zůstatku na účtu, zadání platebního příkazu nebo změnu nastavení služeb.

Technologie snímá hlas volajícího, porovnává ho s jeho uloženým hlasovým vzorkem a následně určí, jestli jsou oba hlasy shodné. Hlasový vzorek obsahuje více než 100 unikátních charakteristik - například délku hlasivkové štěrbiny, nosního průchodu, ale také výšku hlasu, tempo, akcenty a podobně.

Nezávislé výzkumy podle ČS prokázaly, že hlas je u každého člověka stejně jedinečný jako otisk prstů. Oproti běžně užívaným prvkům ověření totožnosti při volání na zákaznické linky přináší ověření hlasem vyšší úroveň zabezpečení. (Zdroj ČS)

 

Poslat nový komentář