Prostějov získal šest mistrovských titulů ve sprinterských disciplínách

Prostějov získal šest mistrovských titulů ve sprinterských disciplínách
ilustrační foto TUFO Pardus Prostějov

Mládež týmu Tufo Pardus Prostějov má za sebou první z vrcholů sezóny. V Praze se závodníci zúčastnili Mistrovství republiky na dráze ve sprinterských disciplínách, kde ukázali svou všestrannost, když získali přes dvacet medailí a šest mistrovských titulů.

 

Závodníci ale v tomto týdnu sbírali úspěchy na více frontách. V úterý se totiž na start Velké ceny Sweep sportu na plzeňské Lopatárně postavila tréninková skupina vedená Pavlem Vršeckým. V silné konkurenci se podařilo zvítězit Pavlu Novákovi v kadetech a junior Josef Otta obsadil ve své kategorii druhé místo.

Na dráhovém mistrovství pak prostějovští předvedli největší dominanci v kategorii kadetů, kde Matyáš Koblížek ovládl všechny individuální disciplíny, kterými byly sprint, 500 metrů s pevným startem a keirin. Zdárně mu třemi druhými místy sekundoval jeho bratranec Vojtěch Koblížek. Společně pak spolu s Radovanem Štecem nenašli konkurenci ani v týmovém sprintu.

„K výkonům kadetů nemám co dodat. Matyáš byl suverénní, Vojta také předvedl parádní výkony,“ komentuje výsledky mistrovství trenér Martin Cetkovský.

O velkou senzaci se postaral také juniorský tým v týmovém sprintu, když nečekaně získal mistrovský titul. Za Prostějov startovali Radek Vlček spolu se závodníky z Uničova Matějem Linhartem a Adamem Bábkem, všichni jsou však členy SVS Prostějov.

„Zisk titulu v juniorech byl velkým překvapením. Ne proto, že by kluci neměli výkonnost, ale Radek Vlček k nám přestoupil teprve na začátku sezóny a Matěj s Adamem se v Uničově věnují především bikrosu. Na sprinty trénovali jen dva měsíce,“ popisuje trenér Cetkovský.

Závodníci navíc k titulu přidali ještě stříbro z kilometru s pevným startem, které získal Radek Vlček a Matěj Linhart pak vybojoval bronz ve sprintu.

Neméně úspěšné byly také dívky. Nejlépe si vedla juniorka Gabriela Bártová, která si domů veze dva tituly mistryně republiky. Nejdříve zvítězila v disciplíně 500 metrů s pevným startem, následně s Dagmar Hejhalovou z Dukly Praha ovládly týmový sprint a do sbírky pak přidala ještě bronz z keirinu. Úspěšná byla také mezi kadetkami Patricie Müllerová, která získala jedno stříbro z 500 metrů s pevným startem a tři bronzy ze zbývajících disciplín. Na stupně vítězů se pak třikrát postavila také žákyně Karolína Richterová, když má na kontě bronz ze sprintu, 500 metrů s pevným startem a team sprintu. (Zdroj skcpv)

 

Poslat nový komentář