Závodníci Prostějova absolvovali 500+1 kolo

Závodníci Prostějova absolvovali 500+1 kolo
Foto SKC Prostějov

Od úterý do čtvrtka se v Brně uskutečnil tradiční dráhový etapový závod 500+1 kolo. Na startu se sešla mezinárodní konkurence a jak mládež, tak elitní závodníci Tufo Pardus Prostějov, u toho nemohli chybět.

Vstup do etapového mítinku byl z pohledu prostějovských závodníků elitního týmu, který startoval ve složení Daniel Babor, Tomáš Bárta, Marek Dolníček, Bruno Stoček, René Smékal, Filip Řeha a Maxim Müller, velmi zdařilý. Po prvních dvou etapách, které byly na programu v úterý, patřilo lídrovi týmu Danielu Baborovi průběžně druhé místo za maďarským reprezentantem Viktorem Filutásem. Druhý den se pak Babor dostal už po třetí etapě do průběžného vedení, které si vítězstvím ve čtvrté etapě utvrdil. Ve čtvrtek se mu ale podobný výsledek nepodařilo zopakovat, když mu v celkové klasifikaci nakonec patřilo páté místo. Zvítězil reprezentant Polska Filip Prokopyszyn.

„V prvé řadě musím kluky pochválit. Ve většině etap předvedli skvělý výkon a Dan ukazoval, že u nás patří k těm nejlepším. V poslední etapě si ale nechali odjet skupinu favoritů a vývoj závodu se nám pak už nepodařilo zvrátit. Celkově ale hodnotím výstup našich závodníků pozitivně, startovali jsme ve velmi mladém složení, čtyři z našich jsou v elitní kategorii dokonce prvním rokem,“ hodnotí výkon svých svěřenců sportovní ředitel Michal Mráček.

Již tradičně pak patřila mládež Tufo Pardus Prostějova k nejúspěšnějším celkům. V kategorii kadetek excelovala Patricie Müllerová, která kromě jednoho druhého místa ve všech etapách zvítězila a ovládla tak i celkovou klasifikaci. Dařilo se také kadetům, kde před závěrečnou etapou byl na průběžném třetím místě Radovan Štec. Pátou etapu ale ovládl Pavel Novák, který se tím posunul na třetí místo v celkové klasifikaci a Radovana odsunul na čtvrtou příčku. V první desítce pak v nabité konkurenci skončil také devátý Vojtěch Koblížek. V juniorských kategoriích se v mezinárodní konkurenci prosadil Radek Vlček, který skončil celkově třetí a velmi dobré páté místo obsadila mezi juniorkami Gabriela Bártová. (Zdroj skc.pv)

Poslat nový komentář