Tomáš Bárta sedmý na GP Kranj (UCI 1.2) ve Slovinsku

Tomáš Bárta sedmý na GP Kranj (UCI 1.2) ve Slovinsku
Foto skcpv

Další body do mezinárodního žebříčku UCI o víkendu vybojoval prostějovský závodník a úřadující mistr republiky do 23 Tomáš Bárta. V rámci jednorázového závodu GP Kranj dojel v hromadném dojezdu na vynikajícím sedmém místě.

Do Slovinska se vydala pětice závodníků Daniel Babor, Tomáš Bárta, Karel Tyrpekl, Filip Řeha a Bruno Stoček, poslední dva jmenovaní jsou přitom v elitní kategorii teprve prvním rokem. V předvečer závodu absolvovali noční kritérium, kde se žádnému ze závodníků prostějovských barev prosadit nepodařilo, druhý den si to však vynahradili.

„Závod se jel na městském okruhu, v jeho průběhu ujelo pět závodníků, kteří si vybudovali náskok až ke třem minutám. Naši kluci pomáhali především Bártovi, a to včetně druhého sprintera Dana Babora, protože cíl byl mírně do kopce a Tomáš se v závodě cítil lépe. Únik se pak sjel a rozhodovalo se v hromadném dojezdu. Sedmé místo pro nás znamená další body UCI. Těší mě, že kluci ukazují, že ve vynucené pauze na sobě pracovali a teď se jim to daří prodat,“ řekl sportovní ředitel týmu Tomáš Konečný. 

Velmi dobrý týmový výkon pak podtrhl čtrnáctou příčkou také Karel Tyrpekl. Vítězem se stal zástupce týmu Jumbo-Visma Development Team Olav Kooij. (Zdroj skcpv)

Poslat nový komentář