Asfaltový chodník uvnitř velodromu projde rekonstrukcí

Asfaltový chodník uvnitř velodromu projde rekonstrukcí
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Rada města projednala a doporučuje zastupitelstvu schválit dotaci SKC Prostějov ve výši 390 tisíc korun na rekonstrukci cyklistického asfaltového chodníku uvnitř velodromu.

„Cyklistický asfaltový chodník uvnitř velodromu ve tvaru oválu slouží pro nezbytné rozjetí před závody a vyjetí cyklistů po závodech. Chodník je příčně rozpraskán po celé šíři chodníku a celkově je značně poškozen. Jednalo by se o klasický asfaltový chodník s podložím písek, kamenná drť a kvalitní asfaltový chodník odolný vysokým teplotám. Chodník propojuje dlážděné cyklistické boxy po obou stranách, ve kterých jsou umístěni cyklisté po dobu závodu,“ popsal náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Posláním spolku je všestranný rozvoj cyklistiky na území Prostějova a jeho okolí, zajištění a řízení sportovní přípravy členů spolku, péče o výchovu mládeže, pořádání přebornických a jiných sportovních soutěží cyklistiky včetně mezinárodních, příprava závodníků a závodnic na trenérskou a funkcionářskou činnost, propagace cyklistiky jako vhodné pohybové aktivity pro občany všech věkových skupin, organizace a pořádání kulturně společenských akcí. Potřebné pro tento rozvoj je také kvalitní zázemí a infrastruktura. (red)

Poslat nový komentář