Budování cyklostezky Pod Kosířem pokračuje dalšími etapami

Budování cyklostezky Pod Kosířem pokračuje dalšími etapami
Ilustrační foto ber

Cyklisté i chodci se již teď mohou těšit na prodloužení stezky Pod Kosířem. O třetí a čtvrté etapě výstavby budou rozhodovat zastupitelé na své pravidelné schůzi.

„Konkrétně zde mluvíme o smíšené stezce s odděleným provozem chodců a cyklistů. V ulici Wolfova je navíc navržena plocha pro stání kontejnerů na tříděný odpad. Je to náhrada za zrušenou plochu v místě stezky,“ nastínil náměstek primátora Jiří Rozehnal a přidal podrobné informace k jednotlivým etapám:

„Ve třetí etapě bude cyklistická stezka vedena po východní straně v ulici Pod Kosířem, v úseku od ulice Wolfova po ulici Sportovní. Čekat nás bude úprava obrubníků v napojení na místní komunikaci, posuny vpustí, přejezdy pásů pro vjezdy na soukromé pozemky. Také je třeba přeložit sloupy veřejného osvětlení včetně nové kabeláže. Ve čtvrté etapě povede stezka po východní straně profilu místní komunikace, od ulice Martinákova severním směrem, od křížení s místní komunikací Sportovní severním směrem (v délce cca 32 m) a končí u sjezdu na soukromý pozemek.“

Celkové náklady na realizaci akce jsou ve výši 3.1 milionu korun. V rozpočtu města Prostějova bylo na rok 2021 na tuto akci schváleno 2.9 milionu korun. Rada města Prostějova proto doporučuje Zastupitelstvu města Prostějova s c h v á l i t navýšení finančních prostředků o 200 tisíc korun, aby mohla být uzavřena smlouva o dílo. (red)

Poslat nový komentář