Most na cyklostezce do Smržic poničil vandal. Už dvakrát

Most na cyklostezce do Smržic poničil vandal. Už dvakrát
Foto Smržice.cz

Cyklostezka z Prostějova do Smržic je již v provozu. Most, který je její součástí, se stal terčem vandala, který zničil osvětlení. Škoda je vysoká, oprava bude město stát téměř 100 tisíc.

„Měsíc po otevření, které bylo 1. 7. 2021, došlo již dvakrát ze strany neznámého vandala k poškození LED osvětlení na mostní lávce. A já se ptám: co je to za člověka, který ničí nové dílo sloužící všem a chrání v noci při jízdě na mostu?! Napadají mě různá, bohužel nepublikovatelná slova. Kus utržené pásky s LED diodami či poškozené konektory s kabely mu naprosto k ničemu nejsou. Na mostu je již instalována nová, nenápadná kamera napojená na městský kamerový systém. Pokud někdo může poskytnout informace vedoucí k dopadení pachatele, zašlete ji prosím k nám na magistrát nebo na Policii ČR, budu moc rád. Pokud někoho uvidíte poškozovat tento most, ihned prosím volejte Policii ČR,“ informoval náměstek Jiří Rozehnal s tím, že pokud se bude situace v budoucnu opakovat, bude město muset uvažovat o případné demontáži osvětlení. (red)

Komentáře

100 000? Tak to vypadá pro někoho slušnej vejvar. Co je to za konstrukci, když se dá odtrhnout LED pásek? Za ty prachy ten most musí svítit jak Las Vegas.

Poslat nový komentář