Prostějov vykoupí pozemky na cyklostezku do Vrbátek. Používá nový postup

Prostějov vykoupí pozemky na cyklostezku do Vrbátek. Používá nový postup
ilustrační foto ber

Radní se na svém jednání zabývali také výstavbou cyklostezky do Vrbátek. V roce 2021 bylo totiž zadáno zpracování projektové dokumentace na Cyklistickou stezku Vrbátky, které bylo z důvodu plánované modernizace železniční tratě mezi Olomoucí a Prostějovem pozastaveno.

„Jedná se o úsek od podjezdu v ulici Kyjevské ve Vrahovicích po nádraží Vrbátky vedené vlevo podél železniční trati ve směru na Olomouc. V minulém roce Správa železnic dokončila studii modernizace železniční tratě a upřesnila své vyjádření k možnosti vedení trasy cyklistické stezky. Vzhledem k tomu, že v minulosti se nám osvědčilo osobní jednání s vlastníky dotčených pozemků, pozveme všechny vlastníky dotčených pozemků na jednání, na kterém by jim byla trasa vedení cyklostezky představena. Současně jim bude nabídnuta základní výkupní cena ve výši 300,- Kč/m2. Jedná se o celkem 12 částí pozemků a 13 vlastníků či spoluvlastníků v k. ú. Vrahovice a 8 částí pozemků a 5 vlastníků či spoluvlastníků v k.ú. Čechůvky. Celkem 20 pozemků s 18 vlastníky. Celková výměra dotčených pozemků činí 26.555 m2 a výkupní cena by tak činila cca 8 mil. Kč,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Nový postup při jednání se soukromými vlastníky, které se nyní využívá v městské majetkové oblasti ocenila i 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová, která má tuto oblast na starost. „Je dobře, když se všichni zainteresovaní setkají na jednom místě a my jim do detailů představíme záměr města. Tenhle postup zrychluje jednání o výkupech,“ uvedla pro PVNovinky Milada Sokolová. (red)

Poslat nový komentář