DDM na Vápenici projde velkou rekonstrukcí. Bude se i stavět

DDM na Vápenici projde velkou rekonstrukcí. Bude se i stavět
ilustrační foto MMP

Mezi prioritní akce města Prostějova, které jsou zařazeny do programu ITI (Integrované teritoriální investice) patří rekonstrukce a přístavba DDM Vápenice. Objekt, kde sídlí dětské oddělení knihovny, část kroužků patřící pod Sportcentrum a Střední škola automobilní, je ve velmi špatném stavu. Odhadnuté náklady jsou v současné době přes 20 milionů korun.

„Je třeba vyměnit nejen okna a dveře, ale také podlahy, rozvody, stropy a střechu. Vše už dosloužilo,“ nastínil první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. V plánu je i přistavění další tělocvičny. „Zatím jsme náklady odhadli na něco přes 20 milionů korun, zda to nebude nakonec víc, ukáží až podrobnější průzkumy,“ dodal Fišer, podle kterého byl objekt udržován v rámci možností.

Na projektovou dokumentaci je v rozpočtu stavebních investic města Prostějova na rok 2016 k dispozici půl milionu korun. Celková potřeba finančních prostředků na provedení předmětných projektových prací činí 1,3 milionu korun.

Projekt bude vypracován ve stupni pro sloučené územní a stavební řízení a pro provádění stavby, samotnou realizaci radní předpokládají v roce 2017.

Rekonstrukce je vázána na opravu budovy v Komenského 4, kam se pravděpodobně přesune většina současných uživatelů. „Problém bude zřejmě jen s knihovnou, kde jsou jasně dána kritéria pro zatížení stropu na metr čtvereční,“ konstatovala náměstkyně Ivana Hemerková.

Konečné slovo padne při čtvrteční schůzce vedení města, příslušných odborů a uživatelů objektu. „Domluvíme se, co kdo potřebuje a kam se přesune,“ potvrdila informaci primátorka Alena Rašková.

Co z dnešní schůzky vyplynulo, zjistíme hned zítra. (ber)

 

Komentáře

Chceme veřejné hřiště pro lidi a ne předraženou tělocvičnu na místě kam urbanisticky nepatří.

Poslat nový komentář