Utkejte se na koloběžce o nejlepšího jezdce oválu!

Utkejte se na koloběžce o nejlepšího jezdce oválu!
ilustrační foto plakát, Sportcentrum
Další fotky: 
Utkejte se na koloběžce o nejlepšího jezdce oválu!
Utkejte se na koloběžce o nejlepšího jezdce oválu!

Na zítra u příležitosti Dne bez aut připravilo Sportcentrum – DDM Prostějov a jeho dopravní centrum tradiční závod kolem kuželny prostějovského náměstí TGM Prostějovská koloběžka. Účastníci, kteří dorazí v určených časech, mohou v rozjížďkách zápolit o start v semifinálovém kole a následném finále.

Že se jedná o prestižní závod s velkými sportovními výkony, mluví jeho bohatá účast v minulých letech. Prostějov by se dal nazvat koloběžkářskou velmocí, a tak i Prostějovské novinky nebudou zítra na ovále chybět.

„Akcí si připomínáme Den bez aut v rámci činnosti Zdravého města Prostějova. Díky této aktivitě si mohou občané Prostějova vyzkoušet – tedy alespoň ti, co ještě nezkusili – jízdu na koloběžce. Do města je to totiž ideální dopravní prostředek. Nemluvě o zážitcích, které s ní můžete mít při vzdálenějších cestách do různých koutů naší země,“ uvedl hlavní pořadatel akce Jiří Novák z Dětského dopravního centra.

V mužské kategorii se vítězové pravidelně střídají. V ženské kategorii to bývá již několik let za sebou stejné jméno vítězky – Ivana Nováková. Zdá se vám podoba jmen náhodná? V tomto případě nemusí. „Je to opravdu moje ségra. Ale žádnou protekci u nás nemá. Tvrdě na sobě maká!“ usmál se Novák a dodal: „Kdokoliv však může její hegemonii na stupních vítězů ukončit. Ostatně ceny máme i letos lákavé.“ (red)

Poslat nový komentář