Matka pokousala své vlastní děti. Byly jí odejmuty!

Matka pokousala své vlastní děti. Byly jí odejmuty!
ilustrační foto archiv PvNovinky

 

Až dosud jsme si zvykli spojovat zranění způsobená kousnutím s psími souputníky. Od minulého týdne je ale, alespoň v Prostějově, všechno jinak. Dvě malé děti a dvě dospělé ženy pokousala – další žena. Matka obou dětí. Na případ upozornil Prostějovský večerník.                                                                

Přibližně sedmatřicetiletá žena v úterý 1. září na ubytovně v Olomoucké ulici napadla svého dvouletého syna a šestiletou dceru. Žena obě děti pokousala, jejím zubům neunikly ani dvě dospělé ženy. Vše začal podle všeho konflikt zuřivé matky se ženou, která jí děti hlídala. Následně se pustila do další ze sousedek a také do dětí. Syna pokousala na krku, na ruce a na čele. Než se na místo dostavila policejní hlídka, vlčice v rouše matky pokousala i šestiletou dceru a obě ženy, se kterými měla konflikt. Syna i sebe navíc ještě pořezala skleněnými střepy.

Policisté vyšetřování případu potvrdili, vzhledem ke stáří dětí k němu ale nechtějí poskytnout další informace. Zdravotníci byli sdílnější. „Ošetřili jsme dvě malé děti, které jevily znaky pokousání. Jedno z nich utrpělo drobné ranky na hlavě a ruce, druhé mělo známky poranění i na dolní končetině,“ sdělil redakci ředitel prostějovské záchranky Radomír Gurka. Zranění dětí si nevyžádala hospitalizaci.

Podle svědků byla útočnice opilá. Konzumace alkoholu přitom u ní není nic výjimečného, údajně mu holduje dlouhodobě.

Útočnice podle informací redakce skončila na záchytce a posléze putovala do psychiatrické léčebny v Kroměříži. Obě děti byly matce odejmuty a o jejich dalším osudu rozhodne orgán sociálně-právní ochrany dětí. (ber)

Poslat nový komentář