ŘSD uvedlo do provozu nový portál. Zobrazuje pohyb vozidel zimní údržby

ŘSD uvedlo do provozu nový portál. Zobrazuje pohyb vozidel zimní údržby
Ilustrační foto MD ČR

Webový portál je určený pro veřejnost za účelem informování o aktuálně prováděné zimní údržbě. Zobrazuje aktuální polohu vozidel zimní údržby a poskytuje aktuální informace o čase posledního provedeného ošetření u jednotlivých dálnic a silnic I. třídy.

Na portále jsou na mapě ČR vykreslovány trasy a jednotlivá vozidla. Barva trasy je ovlivněna časovým intervalem posledního ošetření. Typ vozidla představuje typ údržby. Kliknutím na ikonu vozidla se zobrazí detail jízdy identifikující orientaci vozidla a činnost údržby. Silnice, která není barevně označena, nebyla v posledních 6 hodinách ošetřena.

Portál „Pohyby vozidel zimní silniční údržby“ je k dispozici na adrese https://udrzba.rsd.cz/ (odkaz naleznete také na www.dopravniinfo.cz pod symbolem vločky na horní liště v pravém horním rohu). Podrobný popis webu je k dispozici po kliknutí na tlačítko nápovědy „?“ v pravém horním rohu.

V souladu s platnou legislativou ČR jsou dálnice a silnice I. třídy zařazeny do I. pořadí důležitosti při zajišťování sjízdnosti. Doba od zjištění vzniku závady ve sjízdnosti do doby výjezdu prvních mechanismů ke zmírnění této závady nesmí být v zimním období delší než 30 minut.

Pořadím důležitosti jsou současně stanoveny i lhůty pro zmírňování závad ve sjízdnosti vozovek silnic po výjezdu mechanismů do 2 hodin u dálnic a do 3 hodin u silnic I. třídy. (red)

Poslat nový komentář