GP ČSC Velká cena Olomouckého kraje je odložena

GP ČSC Velká cena Olomouckého kraje je odložena
ilustrační foto Večerník

Pandemie viru COVID-19 zasáhla ve velké míře i sport a prostějovská cyklistika bohužel není výjimkou. S ohledem na platná nařízení a nejistý vývoj situace se pořadatelé rozhodli odložit druhou nejvýznamnější akci, která se měla 6. 5 - 7. 5. 2020 uskutečnit na prostějovském velodromu, GP ČSC VC Olomouckého kraje. Přesto, že Mezinárodní cyklistická unie (UCI) prozatím zrušila závody do konce dubna, pořadatelé nechtějí nic ponechat náhodě a začnou pracovat na alternativní variantě.

Na tradiční silné obsazení domácí i zahraniční špičky v dráhové cyklistice si tak fanoušci, kteří každoročně vytvářejí akci skvělou atmosféru, budou muset počkat minimálně do srpna. UCI prozatím není schopna garantovat přidělení náhradního termínů v rámci mezinárodního kalendáře závodů, kdyby však šlo vše podle plánu, závod by se měl uskutečnit 25. – 26. 8. 2020, tedy bezprostředně před největší událostí dráhové sezóny u nás – Memoriálem Otmara Malečka. 

V loňském roce se závod dočkal velkého ohlasu, když v rámci boje o olympijské kvóty se na start postavilo několik mistrů Evropy a světa a konkurence byla opravdu veliká. Podobný scénář by se však mohl opakovat i letos.

Přípravy na jeden z prostějovských vrcholů sezóny nařízená opatření prozatím nezastaví: „Momentálně usilovně jednáme o změně termínu. Doufáme, že budeme moci brzy přistoupit k dalším krokům jako rozesílání pozvánek, doladění startovní listiny a dalších aspektů, které k organizaci patří. Pokud se vše povede, mohl by Prostějov na závěr léta zažít sportovní týden nabitý skvělými souboji na našem velodromu!“ vzkazuje s optimismem Michal Mráček. (Zdroj SKC Pv)

 

Poslat nový komentář