Máte zájem o Borna, Kiszu, Srncovou, Zábranského či Zoubka? Již brzy v Národním domě

Máte zájem o Borna, Kiszu, Srncovou, Zábranského či Zoubka? Již brzy v Národním domě
ilustrační foto pvtetin.cz

Přednáškový sál Národního domu v Prostějově se stane dějištěm tradiční humanitární aukce uměleckých předmětů. Dražena budou díla akademických malířů a sochařů, výtvarníků, fotografů, sklářů a umělců. Výtěžek poputuje na činnost a provoz Střední školy, základní školy a mateřské školy JISTOTA o.p.s. Tetín Prostějov pro handicapované děti. Nad celou akcí má patronát primátorka města Prostějova Alena Rašková.

Listopadový termín 17. humanitární aukce uměleckých předmětů se pomalu blíží. Návštěvníci se mohou zúčastnit slavnostní vernisáže 18. 11. 2015 v 17.00 hodin ve foyer divadelního sálu Národního domu.

Prohlídky dražených předmětů začnou o den později:

19. 11. od 13,00 do 17,00 hodin.
23. 11. od 10,00 do 13,00 a od 14,00 do 17,00 hodin
24. 11. od 13,00 do 17,00 hodin
25. 11. od 13,00 do 17,00 hodin
ve foyer divadelního sálu /vstup přes pokladnu divadla/, dále před divadelními představeními – hlavním vchodem, v den aukce v době od 10,00 hodin v aukční místnosti do zahájení aukce tj. v přednáškovém sále, I. patro Národního domu v Prostějově.

Současně proběhne i prodejní výstava výrobků, upomínkových předmětů a prací žáků, učitelů a přátel školy.

Aukce je naplánována na čtvrtek 26. 11. 2015 od 16,00 hodin v přednáškovém sále Národního domu Prostějov. Zápis účastníků dražby proběhne o půl hodiny dříve.

Dražena budou umělecká díla poskytnutá akademickými malíři a sochaři, umělci, výtvarníky, fotografy a skláři jako jsou například Olbram Zoubek, Vlastimil Zábranský, Jiří Anderle, Josef Velčovský, Jiří Bouda, Ivana Lomová, Jiří Suchý, Boris Jirků, Adolf Born, Jiří Mocek, Alena Antonová, Karel Beneš, Daniela Benešová, Jiří Brázda, Jaroslav Dajč, Jan Kavan, Hana Storchová, Eduard Milka, Jiří Bouda, Tomáš Hřivnáč, Jaroslav Chudomel, Milan Bauer, Josef Dudek, Herbert Kisza, Jiří David, Michael Rittstein, Zdeněk Mézl, Karel Šafář, Ivan Komárek, Olga Vyleťalová, Jan Odvárka, Karla Ryvolová, Marina Richter, Radomíra Kubániková, Karel Franta, Vladimír Obr, Václav Ježek von Thienfeld, Dmitrij Kadrnožka, Karel Demel, Ladislav Hodný, Jan Jankůj, Pavel Roučka, Markéta Králová, Petr Ptáček, Emanuel Ranný, Miroslav Srostlík, Otakar Hudeček, Jaroslav Faltýnek, Petr Urban, Günter Hujber, Emma Srncová, Michal Halva, Josef Mžyk, Jiří Surůvka, Karel Musil a další.

Seznam předmětů do aukce je možno získat u navrhovatele, dražitele a v místě prohlídek: Střední škola, základní škola a mateřská škola JISTOTA, o.p.s. Prostějov, Tetín 1, tel. 582 360 007 www.pvtetin.cz a OMEGA spol. s r.o., Prostějov, Havlíčkova 3a, tel. 582 333 800-1, www.omegapv.cz

Finanční prostředky získané v aukci budou použity na činnost a provoz Střední školy, základní školy a mateřské školy JISTOTA, o.p.s. pro handicapované děti a žáky. Aukce je pod patronací primátorky města Prostějova Aleny Raškové a připravují ji Střední škola, základní škola a mateřská škola, JISTOTA, OMEGA, spol. s.r.o., vše ve spolupráci se Střední odbornou školou, nám. E. Husserla, Prostějov. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář