Šmejdi v prostějovských ulicích. Tentokrát s levnějšími energiemi

Šmejdi v prostějovských ulicích. Tentokrát s levnějšími energiemi
Ilustrační foto ber

Ve čtvrtek před třináctou hodinou bylo na linku 156 prostějovských strážníků přijato oznámení o muži, který náhodně kontaktuje na ulici Čechovická obyvatele a požaduje po nich výpisy plateb prostřednictvím služby Sipo. Vyslaná hlídka vypátrala muže odpovídajícího popisu ve vedlejší ulici. Byl vyzván k podání vysvětlení.

 

„Strážníkům uvedl, že si není vědom jakéhokoliv porušení právních předpisů. Hlídce potvrdily dva svědci kontaktování od dotyčného prodejce. Chtěl vědět, jakým způsobem provádějí úhrady za energie, kromě toho nabízel možnost výhodnějšího tarifu," uvedl strážník Petr Zapletal. Muž byl poučen o zákazu podomního prodeje na katastrálním území města Prostějova. Případ byl oznámen správnímu orgánu. Ten může udělit za porušení nařízení obce pokutu do výše 100 000 Kč.

„I v současné době může u vašich dveří kdokoliv zazvonit a nabídnout tu nejvýhodnější nabídku na trhu. Zachovejte klid a nejdříve vše s rozmyslem zvažte. Nabízené služby, i když se tak na první dojem jeví, nemusí byt vždy levnější než ty, které momentálně využíváte," vzkazují strážníci. (red)

 

Poslat nový komentář