Na služebnu strážníků se vydali studenti Trivisu. Na exkurzi

Na služebnu strážníků se vydali studenti Trivisu. Na exkurzi
Foto Městská policie Prostějov
Další fotky: 
Na služebnu strážníků se vydali studenti Trivisu. Na exkurzi

Ve čtvrtek 8. února 2024 proběhla v dopoledních hodinách prohlídka služebny Městské policie Prostějov, která byla určena pro studenty třetího ročníku střední školy Trivis Prostějov. Za doprovodu preventistů mohli účastníci exkurze navštívit i operační středisko, kde měli možnost vidět, jak je při výkonu služby využíván městský kamerový dohlížecí systém.

Velice zajímavou upoutávkou bylo i služební vozidlo. Všichni přítomní měli možnost si ho prohlédnout nejen z venku, ale i zevnitř.

Ke zhlédnutí byly připraveny i elektromotorky využívané strážníky v terénu při hlídkové činnosti. Dále si mohli prohlédnout mobilní radar na měření rychlosti vozidel a také jízdní kola využívaná převážně okrskovými strážníky při kontrole svěřené části města. Další aktivitou byla střelba z laserové pistole a prohlídka tělocvičny s posilovnou. Strážníci samozřejmě odpovídali i na spoustu kladených dotazů tykajících se výkonu povolání strážníka městské policie. Exkurze se zúčastnilo 54 studentů, kterým se strážníci věnovali čtyři hodiny. (red)

Poslat nový komentář