Prostějovští rowdies postrachem pořadatelů

Prostějovští rowdies postrachem pořadatelů
Prostějovští rowdies postrachem pořadatelů
Další fotky: 
Prostějovští rowdies postrachem pořadatelů
Prostějovští rowdies postrachem pořadatelů
Prostějovští rowdies postrachem pořadatelů
Prostějovští rowdies postrachem pořadatelů

Nenápadná zpráva v regionálních médiích upozornila na problém prostějovských fanoušků 1. SK Prostějov při přátelském utkání ve Vrchoslavicích. Kvůli řádění skupinky fanátů muselo být utkání předčasně ukončeno. Není to zdaleka první případ, prostějovští rowdies doprovázeli družstvo 1. SK od samotných začátků přede dvěma lety, kdy vstoupilo do soutěže IV. třídy OFS. Pro pořadatele na hřištích soupeřů v obcích regionu se stali rázem postrachem.

Téměř třicetičlenná tlupa takzvaných fanoušků prostějovské 1. SK doprovázela své hvězdy na zeleném trávníku na každý venkovní zápas. Hojně se posilňovala alkoholem a během dvou hodin se jejich agrese a „síla“ vystupňovala do bezmezného hulvátství. Družstvo soupeře zasypávaly nevybíravé a sprosté pokřiky a nadávky typu : „My máme love, vy nemáte nic. Šlápnite těm jézéďákům na krk!“ nebo „Hrajte, hrajte, ať nemusime jezdit do takovéch prdeli!“ 

Jako nezbytné doplňky s sebou vozili skinhedské a anarchistické vlajky a stejně tak se i chovali. Po jejich řádění zbyl nepořádek, rozbité zábradlí, oplocení. Obzvlášť rádi používali dýmovnice nebo světlice, takže štiplavý hustý kouř znemožňoval hru. Ta je v podstatě příliš nezajímala, většinu utkání stáli zády ke hřišti, objímali se kolem ramen a v jakémsi rituálním tanci poskakovali a pokřikovali naučené fráze pod taktovkou předříkávače. Za takovou podporu museli pak hráči 1. SK pěkně pokorně poděkovat. 

„Je hezké fandit jednomu klubu, je příjemné vědět, že náš klub někdo podporuje. Fanoušci nám hodně pomohli, určitě každý hráč na hřišti tu atmosféru vnímal. Hodně se o tom napsalo, bylo toho plné město, ale podle mě je sport pro diváky. Že se fanoušci domluví, přijedou fandit i na hřiště soupeře, o tom je fotbal, ať si každý říká co chce. Fanoušci svědčí o tom, že oddíl má nějakou podporu, zaplať Pán Bůh, že tady byli. Fotbal je o tom, že se hraje pro diváky,“ nechal se slyšet tehdejší trenér. 

Je zajímavé, že prostějovská fotbalová Haná tento problém nemusí řešit. Zdá se tedy, že si vedení klubu 1. SK „své fanoušky“ samo vychovalo a hýčkalo. Jedná se však o jednu skupinu příznivců, není třeba házet fanoušky do jednoho pytle. Z fotografií je patrné, že tohle asi není to pravé fanouškovství a je otázkou, kde až se agrese zastaví. Až budou pořadatelé řešit zdemolované tribuny a zničený zelený trávník, budou platit za opravy a ochranku jako je tomu po řádění rowdies Sparty nebo Baníku, pak už bude pozdě.     

(red)

Komentáře

autorovi članku gratuluju, větší hovna jsem četl pouze v leninových spisech, ten to nacpal do nekolika knih, Vam se to podařílo na několika řádcích, prosím přestnte autore fetovat ma to na Vas spatny vliv

Ach, Jiří Wolker pláče....Který hovado může napsat takovou slátaninu? Co je to fanát? Co jsou to skinheadské a anarchistické vlajky? A prostějovští "rowdies"? To je stejná parodie na rowdies jako autor tohoto článku na novináře :))))

Takové sportovní hokejové nebo fotbalové utkání - zrušit a bude klid. Nechápu ty čutálisty.

Poslat nový komentář