Hanácké stezky stále ničí vandalové, smutní Bikers Minds

Hanácké stezky stále ničí vandalové, smutní Bikers Minds
Foto FB Hanácké stezky
Další fotky: 
Hanácké stezky stále ničí vandalové, smutní Bikers Minds

V květnu 2021 došel oficiálního naplnění jeden velký sen. Roman Hájek a Bikers Minds otevřeli na Záhoří slavnostně Hanácké stezky.

Myšlenku přírodních tras, vhodných pro bikery, realizovali dlouhých deset let, kdy ze Záhoří odvezli metráky odpadků, odstranili a vysadili stromy, zbavili jej náletových křovin. Ani teď však není hotovo. „Snažíme se Hanácké stezky neustále posouvat, ale některým jedincům vadí, že mladí i starší lidé sportují v lese. Neustále nám mizí označníky tratí. Obnova nás stojí neskutečně sil a hlavně peněz, kterých moc nemáme,“ říká Roman.

„Absolutně nechápu takové chování. Potom se nedivte, že na zeleném okruhu (Hanácké Kros) zabloudíte, nebo se střetnete s chodcem,“ konstatuje s tím, že les je pro všechny, jen chodci by se neměli pohybovat po stezkách pro kola. Pro jezdce také platí povinnost mít helmu, což je zakotveno v pravidlech Hanáckých stezek.

Bikers Minds postupně dodělávají základnu s posezením, kde bude krásné místo při západu slunce. „Kdyby nás chtěl někdo podpořit, máme QR kódy na platbu trailovného na hlavní infoceduli nebo případně na základně. Moc by nám to pomohlo dodělat označníky a další věci, velkou část Hanáckých stezek děláme za své peníze a ve svém volném čase,“ dodává Roman. (ber)

Poslat nový komentář