Náš soused premiér? Zatím ne

Náš soused premiér? Zatím ne
Prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák

Dnes ve tři hodiny má prezident Zeman oznámit, koho jmenuje premiérem. Ještě včera se spekulovalo, že by jím mohl být Prostějovan.

Mezi kvarteto možných adeptů na vedení vlády totiž média začala počítat i prezidenta Svazu průmyslu a dopravy Jaroslava Hanáka z Prostějova, kterého v našem městě známe spíše jako majitele dopravní firmy FTL.

Náš soused předsedou vlády ale podle všeho nebude, alespoň tedy zatím, protože Hanák včera v médiích odmítl, že by premiérský post přijal. Nadále se ovšem spekuluje o tom, že by v případné úřednické vládě mohl být ministrem průmyslu a obchodu. Nahrává tomu fakt, že Hanák vykonává funkci poradce prezidenta Zemana, který je nyní "konstruktérem" vlády a od víkendu prohlašuje, že dává přednost úřednické vládě, přestože v parlamentu většina poslanců podporuje premiérskou nominaci populární předsedkyně Sněmovny Miroslavy Němcové, kterou navrhla ODS.

Již dnes odpoledne tedy budeme vědět minimálně, kdo bude premiérem a brzo i to, zda se ve vládě dostane i na obyvatele našeho města. 

Poslat nový komentář