Pátek 13. u hasičů nenosí smůlu!

Pátek 13. u hasičů nenosí smůlu!
Foto HZS Olomouckého kraje

Stalo se již tradicí, že se vždy v pátek třináctého otevřou všechny požární stanice profesionálních hasičů v kraji veřejnosti. Ani letošní jediný pátek 13. v tomto roce, pátek 13. dubna, nebude výjimkou. Česká asociace hasičských důstojníků ho vyhlásila Dnem požární bezpečnosti.

"Hlavním tématem pro letošní rok je „Vzděláváním k bezpečnosti“ s cílem veřejnosti předat informace o činnosti hasičů,a předání informací využitelných při předcházení požárů a jiných mimořádných událostí. Snahou také bude poukázat na to, že občan, který má znalosti o tom, jak se chovat v případě vzniku požáru nebo jiné mimořádné události, může přispět k záchraně života, zdraví nebo snížení materiálních škod," uvedla Klára Beranová, krajský koordinátor preventivně výchovné činnosti HZS Olomouckého kraje.

V Olomouckém kraji proto budou pro veřejnost otevřeny všechny stanice profesionálních hasičů. Požární stanice Prostějov nabídne den otevřených dveří. Pro malé i velké návštěvníky budou připraveny statické ukázky veškeré mobilní požární techniky, prezentace prostředků chemicko-technické služby a lezecké výstroje, děti si budou moci vyzkoušet zásahové obleky, zasoutěžit si v různých kvízech a doplňovačkách, ověřit si svoje znalosti v testech. Na požární stanici v Prostějově čeká na děti dětská varianta soutěže TFA (soutěž o nejtvrdšího hasiče). Den otevřených dveří se bude konat i na požární stanici v Konici. (ber)

 

Poslat nový komentář