V prostějovské nemocnici proběhne dnes odpoledne cvičení

V prostějovské nemocnici proběhne dnes odpoledne cvičení
ilustrační foto HZS

Ve středu 1. 11. 2023 v čase od 14 přibližně do 19 hodin proběhne v Nemocnici Prostějov praktický nácvik činností vycházejících z plánů pro jednotný postup při vzniku mimořádné události podléhající Mezinárodním zdravotnickým předpisům v souvislosti s podezřením na výskyt vysoce nakažlivé nemoci ve zdravotnickém zařízení. Tohoto nácviku se zúčastní složky integrovaného záchranného systému - Hasičský záchranný sbor (HZS), Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje (ZZS OK), Policie české republiky (PČR) a Krajská hygienická stanice (KHS).

Společné cvičení se uskuteční ve vnitřních prostorách (akutního interního – neurologického příjmu, pohotovosti pro dospělé) a ve venkovním prostoru. Pohotovost pro dospělé bude po dobu cvičení přesunuta do prostor akutní chirurgické ambulance. V nemocnici Vám budou poskytnuty informace. Veškerá péče o pacienty bude v plném rozsahu zachována.

„Tímto žádáme všechny pacienty nemocnice, jejich návštěvy a obyvatele Prostějova a okolních obcí o pochopení a shovívavost, pokud probíhající cvičení omezí možnost parkování nebo vstupu do některých prostor nemocnice. Taková cvičení jsou nutná a provádí se pravidelně s cílem sladění činností všech zasahujících složek ve prospěch společnosti a obyvatel,“ vzkazují zdravotníci

V případě dotazů je možné volat na číslo 582 315 110. (red) 

Poslat nový komentář