Hlasování o participativním rozpočtu startuje 1. dubna!

Hlasování o participativním rozpočtu startuje 1. dubna!
Foto Magistrát města Prostějova

Občané v něm rozhodnou, které z devíti předvybraných projektů budou ve městě realizovány. Hlasování, které je možné elektronicky či prostřednictvím hlasovacího lístku, bude probíhat po celý měsíc.

„Občan může projektům přiřadit až dva kladné hlasy a jeden záporný dle svého uvážení. V rámci participativního rozpočtu se lidé zapojují do rozhodování, co se v jejich okolí vybuduje nebo opraví. Věřím, že díky zájmu občanů se opět podaří zrealizovat ty nejlepší náměty, mezi nimiž jsou například zábavné hřiště s 3D prvky, oprava pítka v Dolní ulici, model města, streetballové hřiště v Okružní ulici, veřejné ohniště s altánem u soutoku v části Vrahovice, modernizace dětského hřiště v ulici J. Suka a další,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Po celý měsíc duben bude probíhat hlasování o nejlepší projekty.

Jak se můžete zapojit a hlasovat?

Pokud je Vám více jak 15 let a máte trvalé bydliště v Prostějově, můžete hlasovat o návrzích dvěma způsoby: hlasování on line (elektronicky) nebo písemně (prostřednictvím anketního lístku). Hlasovat je možné pouze jedním způsobem a jednou.

Elektronické hlasování bude probíhat na webovém portále Rozvíjíme Prostějov v sekci Participativní rozpočet (https://rozvijime.prostejov.eu/…023). Pro elektronický způsob musí být hlasující registrován.

Tištěný hlasovací lístek je k dispozici na Turistickém informačním centru Prostějov, T. G. Masaryka 12, na Odboru rozvoje a investic magistrátu na ul. Školní a také vyšel v č. 3/2024 Prostějovských radničních listů. Hlasovací lístek je také ke stažení ikona souboruzde.

A kam s vyplněnými lístky?

Pro jejich uložení je připravena schránka u hlavního vchodu radnice na náměstí. Schránka bude k dispozici v rámci běžné pracovní doby magistrátu. Také bude možné lístek odevzdat na turistickém informačním centru či odboru rozvoje a investic.

Jaký bude další postup?

Po ukončení hlasování budou všechny hlasy sečteny a podle výsledku hlasování bude vytvořeno výsledné pořadí projektů určených k realizaci, a to od návrhu, který získal nejvíce hlasů až do vyčerpání alokované částky (3 000 000 Kč).

Zapojte se do hlasování a podpořte projekty, které se Vám líbí. (red)

 

Poslat nový komentář