Během prvního nouzového stavu kradl. Během druhého porušil zákaz vycházení

Během prvního nouzového stavu kradl. Během druhého porušil zákaz vycházení
ilustrační foto Policie ČR

Ve středu 28. listopadu 2020 po druhé hodině v noci zahlédli policisté oddělení hlídkové služby ve Svatoplukově ulici v Prostějově neosvětleného cyklistu jedoucího po chodníku. Pro toto jednání muže podezírali z několika přestupků, včetně porušení zákazu nočního vycházení.

"Když policisté muže pokynem ze služebního vozidla chtěli zastavit, ten neuposlechl a pokusil se jim ujet. Přes opakované výzvy policistů muž stále ujížděl, a to až do ulice U Kalicha, kde ve slepé ulici už dál pokračovat nemohl, proto sesedl z kola a pokusil se utéct. Při tom však byl policisty dostižen a zadržen. Kromě výše uvedených problémů se po zadržení muži ke škodě přičetlo, že měl pozitivní test na pervitin, a že u něho policisté nalezli předměty, které mohly sloužit k trestné činnosti. Završením pak bylo zjištění, že muž je důvodně podezřelý z vloupání do prodejny v Krasické ulici v Prostějově, kterého se měl dopustit 11. května 2020 tohoto roku, také v době trvání nouzového stavu," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Přestože se k tomuto skutku muž neměl, obdržel od prostějovských kriminalistů sdělení obvinění ze zločinu krádež. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. (red)

Poslat nový komentář