Město Prostějov přispěje JISTOTĚ na automobil

Město Prostějov přispěje JISTOTĚ na automobil
Ilustrační foto pvtetin.cz

Radní doporučí zastupitelům schválit finanční dar ve výši 950 tisíc korun na nákup automobilu pro Střední školu, základní školu a mateřskou školu JISTOTA.

„Na město se obrátila ředitelka školy Marie Turková, a požádala o poskytnutí finančního daru na zakoupení devítimístného automobilu Ford Transit Custom V710 s bezbariérovou úpravou. Ten bude sloužit pro svoz a rozvoz žáků školy s kombinovaným postižením z 5 okresů. Automobil, který je v současnosti pro tento účel používán, byl v roce 2013 darován škole Nadací Charty 77 – Konto Bariéry a vzhledem k jeho stáří a počtu najetých kilometrů jsou již náklady na jeho opravy vysoké,“ říká náměstkyně pro sociální oblast Marcela Župková s tím, že cena nového vozidla včetně bezbariérových úprav bude činit 1.112.709 Kč vč. DPH. Zbývající část prostředků, tedy rozdíl mezi kupní cenou a darem z rozpočtu města Prostějova škola plánuje uhradit z prostředků od sponzorů a prodeje starého automobilu.

Škola oslavila v roce 2023 již 30. výročí od založení a aktuálně ji navštěvuje cca 70 žáků – dětí s kombinovaným postižením. (red)

Poslat nový komentář