Judisté přivezli v sobotu medaile z Ostravy i z Brna a Uherského Hradiště

Judisté přivezli v sobotu medaile z Ostravy i z Brna a Uherského Hradiště
Foto Sokol.cz
Další fotky: 
Judisté přivezli v sobotu medaile z Ostravy i z Brna a Uherského Hradiště

 

Velká cena Ostravy - Bail Cup 2015 dopadla pro mladé prostějovské judisty nadmíru dobře. Šestičlenná výprava dovezla 4 cenné kovy, a přesto zůstala pod svými možnostmi. 

Mladší žák Matyáš Roubík ve vyšší než své obvyklé váze (do 46 kg) procházel turnajovým systémem hladce jako nůž máslem. Všechny své zápasy vyhrál před časovým limitem, až do finále, kde nastoupil prakticky bez odpočinku proti pasivnímu soupeři, který neváhal využít velké váhové převahy a celý zápas se pohyboval ve vleku nebo proležel na zemi. Matyáš poctivě pracoval, bohužel v samotném závěru, kdy měl na dosah vítězství za jasnou převahu, se soupeři povedlo jedinou technikou uchi mata získat ippon a ten lepší ve finále bral v uvozovkách pouze druhé místo. V kategorii benjamínků prošel David Zaoral také až do finále, kde si po velkém boji na zkušenějším soupeři vynutil prodloužení. Kdyby nešlo o finále, pravděpodobně by se vzhledem k aktivitě a technickému výkonu rozhodčí přiklonili na jeho stranu. V prodloužení David převzal veškerou aktivitu, na soupeře vyvíjel velký tlak a povedlo se mu jej dvakrát poslat k zemi, avšak bez následného přechodu do držení. Zkušenosti soupeře se pak projevily a precizní tai-otoshi ukončilo zlatou naději. Tak příště. Dívčí duo Denisky Holubářové a Barunky Vítkové statečně bojovalo taktéž v kategorii benjamínků. Souboje v málo obsazené dívčí kategorii proběhly systémem každý s každým a výsledkem jsou dvě stříbrné medaile za dvě druhá místa. Benjamínek Martin Basl a mladší žáci Denis Jelínek a Pavel Burget skončili po lepšících se výkonech bez hodnocení, avšak získali na velmi dobře obsazeném turnaji hodně cenných zkušeností do budoucna.  Tentýž den na turnaji přípravek v Brně vynikl benjamínek Jakub Vejmola, který velmi pohlednou technikou juda získal ve své váhové kategorii první místo a jediné sobotní zlato pro Prostějov.

O den později v neděli vyrazila výprava Sokola do Uherského hradiště. Bez jakékoliv konkurence Jakub Vejmola nenašel přemožitele a obsadil 1. místo. Je vidět že se mu vrátila postrádaná forma. Erik Pospíšil po prvním zaváhání, kdy prohrál po skončení časového limitu pouze na Wazari, výborným technickým judem nedal dalším soupeřům šanci a obsadil tak 2. místoDenisa Holubářová také předvedla krásné judo, kdy nestačila ve finále na soupeřku a obsadila 2. místoMatyáš Roubík prošel bez konkurence do finále, kde jeho soupeř využil Roubíkovo zaváhání a kontra chvatem jej zdolal a Matyáš Roubík obsadil 2. místo.

Pokud těmto Sokolům vydrží zdraví, tak věřím, že v Prostějově rostou budoucí reprezentanti České republiky. (mjm)

Poslat nový komentář